Har du någon fråga eller söker du info om gitarrer, gitarrister eller gitarrprylar?
Besök Playbacks Forum!

Öppna forumet i ny sida...

OM PLAYBACK

 

Playbacks filosofi

Playback.nu drivs av mig, Jim "Jay" Williams, själv gitarrist. Sajten handlar i huvudsak om gitarren, gitarristen, musiken, kort & gott allt som gör en gitarrist. Playback, eller kanske snarare jag, har under åren skapat en egen filosofi. Denna filosofi består av 3 st enkla grundregler:

  1. Man kan aldrig spela fel - bara mer eller mindre lämpligt...

  2. Det finns inga falska toner - bara mer eller mindre lämpliga toner beroende på vilka de övriga tonerna i musiken är...

  3. Det finns inga "rätta sätt" att spela på - det finns ditt sätt, mitt sätt, någon annans sätt o.s.v...

Men, man kan spela i otakt - och det låter inte så roligt...

Min filosofi är ingen patentlösning, jag vill bara förklara att jag försöker hitta en typ av frihet i själva gitarrspelandet genom att spela på andra toner än standardtonerna i ackorden & skalorna - för att undvika och fastna i gamla mönster. Att våga experimentera hela tiden och vidareutvecklas som gitarrist helt enkelt. Jag har inspirerats av så många andra gitarrister genom åren, precis som jag nu önskar att jag skall kunna inspirera dig nu när du hittat hit till gitarrsajten Playback.nu - din gitarrinspiratör online.

Läs historien om hur jag lärde mig spela gitarr
Lyssna på ett antal kompositioner i olika stilar jag gjort sedan ca 1998
Copyright och material i Playback allmänt

Vill du vara med i Playback?

Då denna sajts syfte är att inspirera andra gitarrister, så är du som gitarrist välkommen att bidra med:

  1. Egna artiklar
  2. Egna filmer med riff & licks
  3. Egna ljudfiler (MP3) med riff & licks
  4. Egna kurser eller lektioner som inspiration i andra spelstilar för gitarr
  5. Tips om något annat som kan passa i denna sajt, men som jag glömt att ta upp

För att kunna bidra med någon av ovan punkter ska du vara en erfaren gitarrist, detta för att Playback ska kunna hålla en hög nivå på materialet i denna sajt.

Skicka ett mail till Playback , med din intresseanmälan om du känner att du har något att bidra med.

Vill du länka till Playback?

Om du känner för att tipsa andra om Playback via din egen eller någon annans hemsida, så använd följande HTML-kod att länka med:

<a title="Klicka för att besöka Playback's Gitarrsajt online..." href="http://www.playback.nu"><img title="Klicka för att besöka Playback online..." border="0" src="http://www.playback.nu/playback-logo.jpg" width="238" height="49"></a>

Och så här ser koden ut, när den körs och skapar nedan "banner" i hemsidan, och som länkar vidare till Playback när man klickar på bilden:

 

   
     
  Start    |    Riff & Licks    |    Skalor    |    Ackord    |    Övrigt    |    Forum    |    Om Playback Copyright (c) 2005 Playback.nu. Kontakta oss