Har du någon fråga eller söker du info om gitarrer, gitarrister eller gitarrprylar?
Besök Playbacks Forum!

Öppna forumet i ny sida...

artiklar

 

 


 

Maria's gitarrstory
POD XT Pro
POD Modell Pack
Guitar Rig VST Plugin
Gitarrlektion Fingerstyle

Är du en duktig gitarrist, studiotekniker eller liknande och vill skriva en artikel som syns här om hur man spelar, mickar upp, renoverar eller gör något annat
kul med gitarren, hör av dig .

 

 

POD Modell Pack - bygg ut din POD XT Pro

Av Jim Williams

Man kan bygga ut sin multieffekt POD XT Pro för gitarr för 750:- och det är ett riktigt bra pris för en uppdatering som ger nästan dubbelt innehåll - till kostnaden av ca 15% av inköpspriset på multieffekten från början. Om man köper alla paket alltså (totalt 3 st), som innebär att man får det 3:e paketet på köpet. Detta uppdateringspaket ger totalt 72 st förstärkarmodeller samt 84 effekter. Hela paketet består av tre mindre paket:

  • Metal Shop
    • 18 st förstärkarmodeller med tillhörande högtalarkabinett för rock och metall
  • Collector Classics
    • 18 st combo förstärkare med klassiskt sound
  • FX Junkie
    • 30 effekter som kompressorer, flangers, chorus, reverb, delays, filters, synth's, distar, fuzz m.m.

Hur man installerar POD Modell Pack

Efter att ha inhandlat detta uppdateringspaket online, startar man ett program (EXE-fil vid namn Monkey.Exe) från tillverkaren i sin dator. Detta program sköter om hela nerladdningen samt uppdateringen i POD'n, via USB-kabeln som man bör ha anslutit mellan datorn & POD'n. Detta hela tar ca 3-4 minuter, och därefter startar man om POD'n. Efter alla starter av POD'n från och med nu visas alltid en extra startbild i POD'n som indikerar att den är "moddad" - d.v.s. uppdaterad med Modell Pack.

Är det värt pengarna?

Absolut! Jag har installerat denna uppdatering redan, och anser att det helt klart är värt pengarna för mig. Då jag spelar så pass mycket gitarr, ofta till olika typer av musik dessutom, så behöver jag kunna hoppa mellan olika typer av gitarrsound. Finns inte ljudet jag behöver, kan jag snabbt "skruva" till ett nytt med hjälp av alla olika förstärkare och andra valmöjligheter som jag nu har att välja på. Dessutom är ljuden klart bättre än originalljuden i denna multieffekt, vilket gör att man i princip kan radera alla originalljud och ersätta dem med sina favoritljud från uppdateringen.

Utvecklingen går framåt

Snacka om utveckling alltså. Idag kan jag uppdatera min "ljudburk" som jag spelar gitarr på, via Internet direkt med hjälp av datorn. Och ljuden låter riktigt bra dessutom, och går att skruva om precis hur man vill samt spara om. Dessutom så medföljer ett separat program för Windows för att redigera & underhålla alla ljud och banker i POD'n plus att den har fullt Midistöd i t.ex. Cubase SX3. Hade man sagt detta till någon gitarrist på 80-talet hade dom trott att man hallucinerat kanske. Nej, jag är inte sponsrad av POD, jag gillar bara min "burk" & det den kan helt enkelt :-)

Kolla in sidan med uppdateringspaketet från tillverkaren och lyssna själv på en del av ljuden som ingår...

     
  Start    |    Riff & Licks    |    Skalor    |    Ackord    |    Övrigt    |    Forum    |    Om Playback Copyright (c) 2005 Playback.nu. Kontakta oss